Levéltári Szemle 1951-2013

A Levéltári Szemle a Magyar Levéltárosok Egyesülete, az Önkormányzati Levéltárak Tanácsa és a Magyar Országos Levéltár közös gondozásában negyedévente megjelenő szakfolyóirat, amelynek első száma 1951-ben látott napvilágot. Elnevezése 1960-ig Levéltári Híradó volt.

A folyóirat lehetőséget kínál a levéltárak dolgozóinak tudományos tevékenységük bemutatására, döntően levéltári forrásokra alapozott írások, valamint rövid bevezetőkkel, ismertetőkkel ellátott fontos levéltári dokumentumok közlésével. A Levéltári Szemle azonban elsődlegesen az aktuális szakmai kérdések fóruma: törzsanyaga az ország valamennyi levéltárát érintő kérdéseket helyezi előtérbe. A magyar levéltártudomány minden területéről (elvi, módszertani stb.) rendszeresen közreadja a legújabb eredményeket, tanulmányokat. Fókuszába vonja a hazai és a nemzetközi levéltáros közélet legfrissebb eseményeit, tapasztalatait, ezzel az egész levéltáros társadalom szakmai tájékozottságát szolgálja és közvetíti.

Fontos Technikai Információ

Az adatbázis nyújtotta lehetőségek kihasználásához és a tartalmak helyes megjelenítéséhez az Internet Explorer és az Acrobat Reader programok használatát javasoljuk.

Mozilla Firefox és Google Chrome böngészők használata esetén ki kell kapcsolni a beépített PDF megjelenítőt, és az Acrobat Readert kell beállítani. Útmutató itt

A legújabb Levéltári Szemle lapozóskönyvben

arcanum.hu Súgó Kezdőoldal

[+] info

Kifinomultabb keresés elsajátításához kattintson a súgóra!
Karakterhelyettesítők:
     *: tetszőleges számú,
     !: pontosan egy,
     ?: nulla vagy egy helyett
Operátorok: and, or, not
Szomszédossági keresés:
     3w: maximum 3 szó távolság adott sorrendben
     3n: maximum 3 szó távolság tetszőleges sorrendben